26 Jan 2013, 12:57
piccolo wrote:...ja bi ga svejedno dao na popravni![]()
![]()
Zanima me pojam "lokomotiva" - slazem se da jedan kraj ICE-a moramo nekako formulirati a isto tako i ono sto je na drugom kraju.
Obzirom da skoro pa svi ICE-i imaju vise motora strateski rasporedjeni po osovinama / postoljima duz citave kompozicije onda pojam "lokomotiva" u takovim vlakovima i nebi trebao postojati. E, sad - ako je ta "lokomotiva" "srce" cijelog vlaka a sigurno da je OK je onda nazvati "lokomotivom". Mada bi meni skoro bolje pasalo "glava". U "glavi" su zacijelo skupljeni svi upravljacki djelovi za cijelu kompoziciju izmedju ostalog i citava hrpa racunala. Iz "glave" se zacijelo upravlja grijanjem vagona, rasvijetom itd. itd.
Znaci nije u pravom smislu "lokomotiva" koja "vuce" kompoziciju. A jesam se smotao, ali bi bilo interesantno znati koliko pogonskih osovina ima jedan ICE sa 12 vagona i dvije "glave". Thalis ??? Daco ??? Jos netko ???
26 Jan 2013, 13:27
26 Jan 2013, 13:58
piccolo wrote:hvala Thalis, znal sam je nekaj takovog al ak ne pratis ICE-e lako se izgubis. Za slicnost, svedi se furaju na taj sistem. Svako malo neka osovina pogonska. I kaj velis njente problemos sa usponima, kao da ih i nema
04 Feb 2013, 22:06
04 Feb 2013, 22:12
04 Feb 2013, 22:13
14 Feb 2013, 21:31
Thalis-4341 wrote:piccolo wrote:...ja bi ga svejedno dao na popravni![]()
![]()
Zanima me pojam "lokomotiva" - slazem se da jedan kraj ICE-a moramo nekako formulirati a isto tako i ono sto je na drugom kraju.
Obzirom da skoro pa svi ICE-i imaju vise motora strateski rasporedjeni po osovinama / postoljima duz citave kompozicije onda pojam "lokomotiva" u takovim vlakovima i nebi trebao postojati. E, sad - ako je ta "lokomotiva" "srce" cijelog vlaka a sigurno da je OK je onda nazvati "lokomotivom". Mada bi meni skoro bolje pasalo "glava". U "glavi" su zacijelo skupljeni svi upravljacki djelovi za cijelu kompoziciju izmedju ostalog i citava hrpa racunala. Iz "glave" se zacijelo upravlja grijanjem vagona, rasvijetom itd. itd.
Znaci nije u pravom smislu "lokomotiva" koja "vuce" kompoziciju. A jesam se smotao, ali bi bilo interesantno znati koliko pogonskih osovina ima jedan ICE sa 12 vagona i dvije "glave". Thalis ??? Daco ??? Jos netko ???
Ne, ne Daco je sve ispravno napisao. ICE 1 I ICE 2 imaju lokomotive. ICE 1 dvije, a ICE 2 jednu. No međutim ti pričaš o ICE 3 koji nema lokomotive već u su 16 motora raspodijeljeni na skoro svako drugo postolje a oprema se nalazi posvuda blago rečeno. Kao i ICE 3 isti sistem raspodijeljenog pogona imaju ICE-T serija 415, ICE-T serija 411, ICE-TD i sada najnoviji u ICE obitelji ICE 4
Tako imaš i "staze" po Njemačkoj gdje ICE 1 i 2 ne mogu voziti koliko je strma, već ide ICE 3.
A šuškalo se i da ICE 1 neće još dugo voziti...
14 Feb 2013, 21:42
24 Mar 2013, 17:11
24 Mar 2013, 18:43