Post a reply

Re: Izrada trave !

16 May 2012, 19:03

Iso miki fulal sam post ja pricam o spuzvi i boji za drvece, a vi normalno o travi :doh:

17 May 2012, 00:38

Prednost nitro bojanja spuzve je u tome sto se za pola sata osusi i mozes je odmah samleti u mlinu!
Mislim da je to jedini razlog ako neko zna jos neki neka napise!
U principu nisam nikad izradjivao posip u nekoj drugoj varijanti sem u ovoj i sitna trica od obrade parketa ali nju sam bojao u akrilnu jer bi u nitro bila kao kamen i onda bi mlin verovatno :scared-shocked:

17 May 2012, 15:58

Problem je, jer se nitro više ne proizvodi, zbog štetnosti, bla,bla, tak da sad moram ili uljnu ili aqua lak.

17 May 2012, 21:27

U više navrata popričao sa dobavljačima o ekologiji i "Nitru" koji kao ne igra više radi ekologije.Sve za nas uvjetno rečeno laike u struci poanta je samo u nazivu.
Nitro se samo preimenovao u brzosušeći sve je pa skoro isto ko i prije ako zanemarimo kemijski dio.(nešto su prčkali po tom dijelu)
Možda i nisam u pravu ali toliko došlo do mene.
Poanta priče je u tom da se moraju koristiti harteri ,razređivači, sredstva za pranje od istog proizvođača i sve ostalo po starom.

17 May 2012, 21:30

Ali me buni, onaj sintetski je ustvari uljni, znaci onaj drugi alkidni bi bio nitro. :think:

Da sad sam pogledal dole na jednoj kanti, piše brzosušeči i rekal mi čovac da je to nitro, a piše da se razređuje sintetskim razređivačem.

Pronašal sam od Noch-a u ponudi onaj mix trava za 21.99 € pa to mi je dost za cijelu maketu, jel to tko koristil ?
E a sad sam videl i od Faller-a istu stvar, koji je bolji ?

18 May 2012, 13:49

Nema nikakvih razlika, niti jedan veći proizvođač si nemože dopustiti radi renomea prodavanje nečega što bi bilo lošije od konkurencije......ali čemu trošiti 20 i više eura na nešto tako banalno što možeš sam napraviti po 10 puta nižoj cjeni! :?:

18 May 2012, 13:55

Znaci kupim si samo vrecicu one od 6 mm ili da nekome majcu raspletem ?

18 May 2012, 14:03

Aha, ti si mislil na travu za sijanje (a ja na posipe), uvjeren sam da će ti od svega ostati barem polovica (koju možeš onda prodati dalje) :think:
Ali pričekaj još, možda netko ima još koji savjet što se tiče kupovine....

18 May 2012, 14:07

Pa nis ni mislil odma, to bi tek bilo za oko mjesec dana, ko zna kaj se bu meni jos do onda okrenulo, viš da ja sve započnem i onda laganini završavam i onda se tu jos i kojekakve ideje rode.

18 May 2012, 14:38

Zna se naći i dlakavog pliša (tkanine) nije nužno da bude zelen jer se lako pofarba. Ionako bi ga trebalo malo prošarati i dodati tu i tamo malo obojene piljevine ili koji čuperak nečega. Ja sam svojevremeno koristio i tanki zeleni tapison na pojedenim djelovima..... :B
Post a reply