Post a reply

Re: diorama s Riječke pruge "Žingerlet" - Cisalpino

16 Sep 2012, 20:54

cisalpino wrote:zahvaljujem! kada te put nanese starom cestom prema Rijeci, ne možeš da fulaš moju dioramu M 1:1 s koje puca lijep pogled na Delnice!

prolazio ovo ljeto, ali nisam skužio :lol:

diorama s Riječke pruge "Žingerlet" - Cisalpino

16 Sep 2012, 22:37

kuća se trese samo kada karavela protutnji pored nje :DID , inače ta kuća je nekada bila vahtarna, do 1952.godine je Lujzinska cesta na tom mjestu prelazila prugu, nakon te godine izgrađen je tunel Žingerlet dužine 39m preko kojeg izgrađena nova dionica ceste!

23 Sep 2012, 19:42

kuća, gospodarska zgrada i tunel "Žingerlet" dužine 39m

Image

Image

Image

Image

23 Sep 2012, 19:47

Super fotke!
Jednoga dana ću doć vlakom do Delnica sa mojom 362 petardom, Jž 666 i ACME vagončićima da ih posnimam na diorami... :lol:

23 Sep 2012, 20:05

sve ljepše od ljepšeg :clap:
kolega stvarno imaš smisla za skopirat pravo u maketu :B
al daj molim te napiši adresu da ti pošaljem te lojtre jer me njihov nedostatak još bode u oči :lol: :angelic-green:

23 Sep 2012, 22:57

kapo samo ti navrati, diorama čeka originalna vozila s te dionice...pošto sam u deficitu sa HaŽeom... ;)
mrva150, hvala, smisao samnjivanja u određeno mjerilo i doživljavanje prostora, sve je to vezano uz moju struku...još malo doze kreativnosti i opiće...nosti...rezultat je zadovoljavajući :DROOL a lojtre sam spremio u šupu, da ih jugo ne sruši na baku i kokoši... :think:

23 Sep 2012, 23:04

stvarno lijepo, svaka čast :greetings-clappingyellow:

24 Sep 2012, 18:50

cisalpino wrote:kapo samo ti navrati, diorama čeka originalna vozila s te dionice...pošto sam u deficitu sa HaŽeom... ;)
...

Kada promjenim kardane na Jž 666, i završim servis na Petardi dolazim!
Dogovorit ćemo se na PP! :)

24 Sep 2012, 20:30

mala dioramica, iz prethodnih postova, pričvršćena je na konstrukciju osnovne diorame, dimenzija 140 x 55cm. u pozadini vide se prvi obrisi brada od stiropora i stara cesta Rijeka-Zagreb s vidikovcem na tunelu Žingerlet. ETR 470 n°0 Cisalpino bio je na probi na Riječkoj pruzi u lipnju 1996.godine.

Image

Image

Image

Image

01 Oct 2012, 20:08

na osnovnu konstrukciju nategnuta je mrežica, na nju drvofiksom zaljepljena plahta, koja je premazana slojem gipsa...kao da je pao snijeg ;)

Image

Image

Image

Image

Image
Post a reply