Post a reply

Re: Njemačke high speed garniture Ep. IV-VI

13 Jan 2013, 17:07

Krasan, krasan... i kvalitetan tekst :clap: :clap: :clap:

I još jedna stvar.
Smije se i pogriješiti! :handgestures-thumbup:
Pa tko može biti siguran da svi podaci koje nađemo budu 100% točni. :doh:
Kako tko nađe nešto, lagano nadopuni...

Ono što se Damiru desilo negdje drugdje sa njegovim parnjačama, to se ovdje
ne može desiti, jer smo "mi" ovdje i to nećemo dopustiti... Image

Dakle, ne čekaj puno, već se opusti i samo piši! ;)
Baš je zanimljivo čitati :BULBAR

BTW, možemo malo i obogatiti temu sa kojim fotkom ili videom :whistle:
Meni nikad nije teško donijeti svoju "jedinicu" u klub, za malo "zavrtiti kotače"... Image

13 Jan 2013, 19:06

inače nisam ljubitelj tih brzinaca,ali svakako pohvala za trud i izvanredan i poučan tekst :gun-toot:

20 Jan 2013, 07:44

Roco ICE 1
zzz kzmz 110809 dstanicic_2306_resize.jpg
zzz kzmz 110809 dstanicic_2306_resize.jpg (99.26 KiB) Viewed 17141 times

20 Jan 2013, 07:45

zzz kzmz 110809 dstanicic_2302_resize.JPG
zzz kzmz 110809 dstanicic_2302_resize.JPG (124.81 KiB) Viewed 17141 times

20 Jan 2013, 07:55

zzz kzmz 110809 dstanicic_2296_resize.JPG
zzz kzmz 110809 dstanicic_2296_resize.JPG (214.75 KiB) Viewed 17141 times

Malo zapažanja - Roco ICE 1: Kompozicija je napravljena u mjerilu 1:100 , kada je sastavljena izgleda kompaktno na maketi no gdje prevladavaju modeli 1:87 vidiš da nešto nije u redu. Proizvođač prodaje set po povoljnoj cijeni, zamjerka je da su naknadno kupljeni vagoni skupi, bez unutrašnjosti, osvjetljenja i s neodgovarajućim postoljima.Vozne karakteristike lokomotive su dobre, može se kupiti u digitalnoj i analognoj varijanti. :BULBAR

20 Jan 2013, 10:33

I još vrlo važna napomena da ne bi bilo nesporazuma! Dakle na gornjim fotkama je nepotpuni sastav ICE 2 !
ICE 1 u sastavu ima dvije glave tj. lokomotive i 12 vagona a ICE 2 1 lokomotivu i sedam vagona s time da je posljednji vagon s upravljačnicom! D-)

20 Jan 2013, 10:55

Daco wrote:I još vrlo važna napomena da ne bi bilo nesporazuma! Dakle na gornjim fotkama je nepotpuni sastav ICE 2 !
ICE 1 u sastavu ima dvije glave tj. lokomotive i 12 vagona a ICE 2 1 lokomotivu i sedam vagona s time da je posljednji vagon s upravljačnicom! D-)

Uh... dobro je... već sam mislio da ćeš morati na popravni a onda ugledah ovaj post :clap: :clap: :clap:

20 Jan 2013, 11:03

Inaće sad pišem polako o ICE 2, ali sam promijenio pristup više ne nabrajam sve od proizvođača. Nego onoliko koliko su dali da se sastavi kompozicija u V ili VI epohi... znali od recimo kojih osam stvari je potrebno od Fleichmanna da se sastavi ICE 2 u VI epohi...

26 Jan 2013, 09:09

zz kzmz 130122 dstanicic_7547_resize.jpg
zz kzmz 130122 dstanicic_7547_resize.jpg (164.5 KiB) Viewed 17107 times

26 Jan 2013, 12:32

Daco wrote:I još vrlo važna napomena da ne bi bilo nesporazuma! Dakle na gornjim fotkama je nepotpuni sastav ICE 2 !

...ja bi ga svejedno dao na popravni :lol: :lol:
Zanima me pojam "lokomotiva" - slazem se da jedan kraj ICE-a moramo nekako formulirati a isto tako i ono sto je na drugom kraju.
Obzirom da skoro pa svi ICE-i imaju vise motora strateski rasporedjeni po osovinama / postoljima duz citave kompozicije onda pojam "lokomotiva" u takovim vlakovima i nebi trebao postojati. E, sad - ako je ta "lokomotiva" "srce" cijelog vlaka a sigurno da je OK je onda nazvati "lokomotivom". Mada bi meni skoro bolje pasalo "glava". U "glavi" su zacijelo skupljeni svi upravljacki djelovi za cijelu kompoziciju izmedju ostalog i citava hrpa racunala. Iz "glave" se zacijelo upravlja grijanjem vagona, rasvijetom itd. itd.
Znaci nije u pravom smislu "lokomotiva" koja "vuce" kompoziciju. A jesam se smotao, ali bi bilo interesantno znati koliko pogonskih osovina ima jedan ICE sa 12 vagona i dvije "glave". Thalis ??? Daco ??? Jos netko ???
Post a reply