Post a reply

Re: materijal za preradu (izgradnju) modela

30 Jan 2013, 22:25

zelse wrote:... Preporučujem „Faller –Expert“ koji ima tanku cjevčicu kojom se ljepilo vrlo precizno dozira. Ukoliko je lakše naći, to možeš kupiti i „Revell“ koji također ima cjevčicu.

Kako najbolje očistiti cjevčicu od sasušenog ljepila? Originalan Fallerov čep baš i ne dihta najbolje :)

30 Jan 2013, 22:33

Bosphorus wrote:
zelse wrote:... Preporučujem „Faller –Expert“ koji ima tanku cjevčicu kojom se ljepilo vrlo precizno dozira. Ukoliko je lakše naći, to možeš kupiti i „Revell“ koji također ima cjevčicu.

Kako najbolje očistiti cjevčicu od sasušenog ljepila? Originalan Fallerov čep baš i ne dihta najbolje :)

Aceton ?

30 Jan 2013, 23:10

Imaš li koga u zdravstvu ? naime igla za subkutano davanje injekcija ( svijetlo smeđa baza ) je dovoljno tanka da prođe kroz cijevćicu i probuši sljepljeno , a ujedno će ti služiti i kao ćep ubuduće .

30 Jan 2013, 23:17

Trebalo bi igli bit u svakoj ljekarni za kupit.

31 Jan 2013, 08:22

Ja cjevcicu ne cistim, vec sadrzaj doslovno spalim! Uzmem upaljac i na sekundu zagrijem vrh cjevcice, te lagano pritisnem bocicu: napravi se tanak plamicak koji i odmah ugasne, a sasuseno ljepilo je spaljeno. Tako radim vec godinama i sva sam ljepila do zadnje kapljice iskoristio.

31 Jan 2013, 10:58

zelse wrote:Ja cjevcicu ne cistim, vec sadrzaj doslovno spalim! Uzmem upaljac i na sekundu zagrijem vrh cjevcice, te lagano pritisnem bocicu: napravi se tanak plamicak koji i odmah ugasne, a sasuseno ljepilo je spaljeno. Tako radim vec godinama i sva sam ljepila do zadnje kapljice iskoristio.

Genijalno jednostavno - jednostavno GENIJALNO. (dobra stara jos uvjek vrijedi - "svi ljudi sve znaju")

02 Feb 2013, 18:07

zelse wrote:Ja cjevcicu ne cistim, vec sadrzaj doslovno spalim! Uzmem upaljac i na sekundu zagrijem vrh cjevcice, te lagano pritisnem bocicu: napravi se tanak plamicak koji i odmah ugasne, a sasuseno ljepilo je spaljeno. Tako radim vec godinama i sva sam ljepila do zadnje kapljice iskoristio.

zelse a ZAŠTITA NA RADU :gun-toot:

02 Feb 2013, 21:37

NOSIM NAOCALE (vec 50 godina! Ha,ha!)

06 Feb 2013, 20:00

Isprobano - savršena, najbrža, najjeftinija i vjerojatno najčišća metoda :text-bravo:

Zamislite samo koliko ima takvih trikova koje majstori modelarstva izvode rutinski, niti ne razmišljajući o njima... Zato poziv svima: nemojte se sramiti osjećati bedasto dok postavljate pitanja - meni se isplatilo. A majstora na ovom forumu ne nedostaje :happy-partydance:
Post a reply