et baš i dobro da se sviđa, počel sam 1997., a recimo da 2007. je glavnina bila gotova. duljina je točno 5,5m, ali je širina nejednaka. najdulja je na desnoj strani jer je to zid kojeg maketa dotiče, na kojem je izkaširana fotografija. Šturcevi za ranžiranje su zapravo iza ulaznih vrata. Onaj širi dio na lijevo je oko 180 cm. Postoji prolaz oko makete na ljevo pa okolo nje do sarog kamenoloma. To je zato da sve bude dostupno. Tek je na kraju došao knauf na dva vanjska zida prostororije, da bude izolacije,a ujedno sam stavil i pvc obločec. Još dok sam se ženil, u prostoriji je bila i oko 4 m dugačka željezna stalaža, koja je zatim prepiljena na pola i maknuta, a je stol makete bio odavno gotov. Samo je trebalo godine da se naprave pejzaži, a i prostor gdje je okretnica zadnji je izplaniran, čak sam malo i proširil tu maketu, da mogu razviti današnju situaciju. Prostora nikad dosta...
Vagoni su u TRAIN SAFE prozirnim pleksiglas kutijama, koje imaju poklopce sa svake strane, a u nutra je utor umjesto šine. To je ono najjeftiniji model, imaju oni i osvjetljene, iz kojih mogu i lokomotive direktno na prugu, kao i one zaštićene za transport. Uz njih prodaju i ove okomite nosače, na koje se nataknu L držači. Sa susedom samo riktali da bude kak spada skoro celu vuru, još se vidi i malo vina s visokom bojom desno u staklenom peharu. Na drugom zidu u žuto omaljanom polju su dvije kakti slike, jedna s tom nekom grafikom iz mape Tračnice, to je slikar iz Križevaca rodom (ne merem se sjetiti imena), a druga su skenirani plan i neke fotografije vezane za mene, sinčić i s naših pruga.
Attachment:
DSC_0026.jpg [ 80.21 KiB | Viewed 16466 times ]
Attachment:
DSC_0010.jpg [ 97.14 KiB | Viewed 16466 times ]
Attachment:
DSC_0006.jpg [ 82.78 KiB | Viewed 16466 times ]
Attachment:
DSC_0055.jpg [ 140.37 KiB | Viewed 16466 times ]
Attachment:
DSC_0050.jpg [ 77.74 KiB | Viewed 16466 times ]
Attachment:
DSC_0045.jpg [ 71.38 KiB | Viewed 16466 times ]