Post a reply

Re: Moja lutanja prugama

08 Nov 2018, 06:58

Nastavak sa prethodne stranice

Image

Image

Image

Image

Image

08 Nov 2018, 07:00

Stari grad Ozalj:

Image

Image

Image

Image

Image

08 Nov 2018, 07:00

Nekoliko usputnih fotografija:

Image

Image

Image

Image

Image

08 Nov 2018, 07:02

Vrijeme je za povratak na kolodvor:

Image

Image

Image

Križanje vlaka za Metliku i za Karlovac, kojim ću se vratiti kući:

Image

Pozdrav od vašeg izvjestitelja:

Image

Opširnije:

http://www.zeljeznice.net/forum/index.p ... enog-2018/

04 Dec 2018, 18:42

Delnice i Lokve 2. prosinca 2018.

S prijateljima Nenadom, Josipom i Berislavom posjetio sam u nedjelju ''Fantastičnu izložbu željezničkog modelarstva'' u Delnicama. O izložbi se govori u drugoj temi pa se osvrćem na druge sadržaje našeg putovanja.
S obzirom da vlakom na duljim relacijama Riječke pruge putuje samo luđak, onaj tko nema drugog izbora i poneki railfan mi smo se uzdali u Medomobil, najnoviju Nenadovu motornu akviziciju marke Renault Grand Scenic. Za putovanje iz Zagreba do odredišta trebalo nam je manje od sat i pol.
S obzirom da nam je dnevni program bio u znaku motanja amo-tamo i skakanja sa jedne na drugu lokaciju izvještaj je uobličen tematski, a ne po vremenskom redoslijedu.

Naša zamjena za željeznicu - Medomobil:

Image

KOLODVOR DELNICE

Image

Delnice su međukolodvor na pruzi M202 Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka, na kilometarskom položaju 592+417 i nadmorskoj visini od 733 m/nm. Od susjednog kolodvora Zalesina u smjeru Zagreba kolodvor Delnice je udaljen 6 km, a od kolodvora Lokve u smjeru Rijeke 8,5 km. Najveća dopuštena duljina vlakova na 2. i 3. kolosijeku, ovisno o smjeru vožnje, iznosi 394 i 402 m, a najveća dopuštena brzina kroz kolodvor je 75 km/h.

Nadali smo se da ćemo uhvatiti kakav ''živi'' promet iako je bila nedjelja. I nije ispalo loše - dva putnička i tri teretna vlaka u razmaku od nekoliko sati. Ovo je prvi teretnjak:

Image

Putnički vlak broj 4000 Zagreb - Rijeka:

Image

Drugi teretnjak:

Image

04 Dec 2018, 18:43

Nekoliko sličica sa delničkog kolodvora:

Image

Image

Image

Image

Image

04 Dec 2018, 18:43

Malo otvorene pruge u smjeru Zalesine...

Image

Image

... i kolodvora Delnice:

Image

Netko je predložio da odemo na izletište Petehovac, na nadmorskoj visini 1035 m/nm. Kažu da se sa njega pruža prekrasan vidik na sve četiri strane. Nažalost, Petehovac je bio u oblaku:

Image

Image

Od prometnika u Delnicama čuli smo da su u Šoićima dva teretna vlaka koji samo što nisu krenuli i da će se spojiti u Lokvama. Bilo je primamljivo gledati i snimiti taj manevar pa smo se Nenad, Berislav i ja uputili Medomobilom u Lokve. Josipa smo ostavili da uživa u društvu modelara.

04 Dec 2018, 18:44

KOLODVOR LOKVE

Image

Lokve su međukolodvor na pruzi M202 Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka, na kilometarskom položaju 600+991. Od susjednog kolodvora Delnice u smjeru Zagreba kolodvor Lokve je udaljen 8,5 km, a od kolodvora Fužine u smjeru Rijeke 9 km. Najveća dopuštena duljina vlakova na 3. i 4. kolosijeku, ovisno o smjeru vožnje, iznosi 397 i 410 m, a najveća dopuštena brzina kroz kolodvor je 70 km/h.

S nadmorskom visinom od 806 m/nm Lokve su najviši kolodvor na pruzi M202 Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka:

Image

Pogled u smjeru Fužina...

Image

... i u smjeru Delnica:

Image

Za teretnjake iz Šoića došli smo prerano pa smo odlučili sâmi manevrirati kroz izvlačni kolosijek:

Image

04 Dec 2018, 18:45

Evo nas na kraju izvlačnjaka:

Image

Otvorena pruga u smjeru Fužina...

Image

... i u smjeru kolodvora Lokve:

Image

Nekoliko fotografija iz kolodvora Lokve:

Image

Image

04 Dec 2018, 18:45

Image

Image

Image

Iako je temperatura bila 7°C vjetar nas je dobro išibao pa smo se ugrijali uz kuhano vino, a život nam je uljepšala ova mlada dama:

Image

Pozdrav od vašeg izvjestitelja:

Image

Opširnije:

www.zeljeznice.net/forum/index.php?/top ... inca-2018/
Post a reply