Post a reply

Re: Nikada nije kasno - modeli jednog penzića

05 Dec 2018, 16:10

Novitet u sekciji za vuču - garavuša DB 64. Kupljena povoljno od jednog kolege modelara:

Image

08 Dec 2018, 19:48

Još jedan novitet u sekciji za vuču - Moko JŽ 643-042:

Image

Image

Tek sada vidim da lokomotivu nisam dobro postavio na tračnice. Shit happens, izgleda da moram mijenjati dioptriju. :evil:

14 Dec 2018, 14:46

Roco:

Image

18 Dec 2018, 15:33

Danas me pohodio Djed Mraz, čitaj UPS, s velikim paketom iz Njemačke pa na brzaka dajem na uvid njegov sadržaj.

Najprije kapitalna akvizicija, Roco digitalni startset s lokomotivom DB 211 i 3 vagona Eas natovarena repom. Set nisam otvarao jer se obitelj upravo pakira za selidbu i kod nas je luda kuća. Pokusnu vožnju očekujem prvih dana iza Nove godine:

Image

Osim sadržaja startseta stiglo je još 16 novih vagona, a prva dva su A.C.M.E:

Image

Image

Brawa:

Image

Liliput:

Image

Roco:

Image

18 Dec 2018, 15:34

Image

Image

Image

Image

Image

Rivarossi:

Image

18 Dec 2018, 15:35

Brawa:

Image

Fleischmann:

Image

Roco:

Image

Tillig:

Image

Image

So far, so good.

18 Jan 2019, 17:19

Prvi digitalni startset konačno otvoren u domicilu. Proučavanje i probe slijede za koji dan:

Image

Image

28 Feb 2019, 17:11

Danas sam bio u Klubu željezničkih modelara Zagreb da provozam dio svojih novih modela na klupskoj H0 maketi. Nisam mogao ponijeti sve već samo ono što mi je stalo u dvije torbe. Naravno da sam uživao u prilici da mi kućni ljubimci malo protrče u prirodnom ambijentu, a zadovoljstvo mi nisu pomutili ni ''izvanredni događaji'' kojih je bilo više nego sam očekivao. U načelu izbjegavam davati primjedbe na posao u kojem nisam sudjelovao, a u koji je uložen veliki trud, no definitivno je problematičan lijevi dio makete. Kod vožnje zdesna na lijevo prije ŽCPR-a dugački vagoni u pravilu iskaču, a u obratnom smjeru skretnica se ne može odlučiti vodi li vlak u pravac ili u skretanje pa i tu dolazi do iskakanja. Ipak sam uživao u vožnji svojih modela i to je najvažnije.

Najprije je krenula JŽ-ЈЖ 643-042:

Image

Povukla je brzi vlak od pet vagona:

Image

Image

Image

Image

28 Feb 2019, 17:12

Image

Image

Zatim je mala parnjača DB 64-297 protrčala strojno: